Varno hranjenje digitalnih potrdil na pametnih karticah Activa...

PKI in Activa Kripto-Modul

Razpoložljivost

Activa Kripto-Modul lahko uporabljajo vsi imetniki kartic Activa Maestro, Activa Visa Electron in Activa Obrtnik OZS.

Koristno

S pametno kartico Activa Maestro in kot novost, tudi na vseh karticah iz družine Activa Visa Electron in Activa - Obrtnik OZS vam podarimo dodatni prostor. Njihova posebna prednost je namreč ta, da lahko hranijo in uporabljajo digitalna potrdila, izdana pri katerikoli certifikatski agenciji v Sloveniji in svetu.

Tako lahko svojo kartico uporabljate za vstop v elektronsko banko, za plačevanje računov, e-upravo, za urejanje vaših matičnih zadev z občino in državo, e-davke, za izpolnjevanje dohodninske in davčne napovedi prek interneta ter za druge portale.

Pomembno obvestilo

Obveščamo vas, da v sistemu Activa, od 13. januarja 2011, izdajamo pametne kartice Activa-Maestro, z novo različico aplikacije za hranjenje digitalnih potrdil. Le ta omogoča nalaganje in uporabo digitalnih potrdil z maksimalno dolžino ključa 2048 bitov. Ta dolžina ključa je že nekaj časa tudi privzeta dolžina ključa digitalnih potrdil večine kvalificiranih certifikatskih agencij v Sloveniji.

Če želite na svojo Activa-Maestro kartico naložiti digitalno potrdilo dolžine 2048 bitov in ste kartico prejeli pred 13. januarjem 2011, se obrnite na svojo enoto banke in jih zaprosite, da vam izdajo novo Activa-Maestro kartico.

Na nove pametne kartice Activa-Maestro lahko naložite dve digitalni potrdili z največjo dolžino ključa 2048 bitov. Na kartica Activa-Visa Electron je zaradi omejitve v prostoru mogoče naložiti eno digitalno potrdilo z največjo dolžino ključa 1024 bitov.

Pametna kartica je z vidika varnosti in zasebnosti najprimernejše mesto za hranjenje digitalnih potrdil, saj zagotavlja, da se zasebni ključi nikoli ne prenesejo v spomin računalnika ali na disk, kjer bi bili lahko dostopni nezaželenim osebam.

CSP - Activa Kripto Modul

CSP (Cryptographic Services Provider) je ime za programsko opremo, ki uporabniku omogoča uporabo čitalcev pametnih kartic in osebnega certifikata na pametni kartici. Prenos namestitvenega programa in namestitev programske opreme CSP na vaš računalnik vam omogočamo tudi prek spleta.

Preden se odločite za takšno namestitev, priporočamo, da si preberete priporočila, navodila in pojasnila, ki vam jih ponujamo na tej strani.

Navodila in priporočila

Priročnik za namestitev in uporabo Kripto-Modula (2,14 MB)

Navodila za delo z digitalnimi potrdili (1,28 MB)

Prenos spletne namestitve Activa Kripto Modula

Prenos namestitvene datoteke (32,5 MB)

Gonilniki za čitalce pametnih kartic (PC/SC)

Gonilniki za čitalce kartic niso vključeni v spletni distribuciji. Gonilnike za čitalce, ki jih pogosto uporabljamo, je moč dobiti na spletnih naslovih, ki so navedeni v nadaljevanju tega besedila.

Povezave do nekaterih proizvajalcev čitalcev pametnih kartic

Postopki za namestitev gonilnika vašega čitalca se lahko razlikujejo glede na proizvajalca, vrsto in model le-tega. Proizvajalec čitalca običajno nudi tudi navodila za namestitev.

Storitve pametnih kartic

PKI in Activa Kripto-Modul

Digitalna potrdila shranjena na pametni kartici Activa...

MasterCard PayPass

Odkrite udobje brezstičnega plačevanja s plačilnimi instrumenti Activa...

MasterCard SecureCode

Varno spletno nakupovanje s karticami MasterCard in Maestro...

Verified by VISA

Varno spletno nakupovanje s karticami VISA in VISA Electron...

OneSMART Web

Osebni podatki varno shranjeni na čipu pametne kartice Activa...

Prenosni čitalci

Enkratno geslo za večjo varnost na spletu...