Spletni pomočnik OneSMART Web vam omogoča hranjenje vaših podatkov na pametnih karticah Activa.

OneSMART Web

Razpoložljivost

Storitev OneSMART Web je trenutno še v fazi razvoja in testiranja. O razpoložljivosti storitve vas bomo sproti obveščali na tej spletni strani.

Koristno

Storitev OneSMARTWeb ponuja varen in enostaven način shranjevanja osebnih podatkov na pametno kartico in na ta način omogoča lažjo prenosljivost podatkov. Odjemalska aplikacija ob uporabi pametne kartice uporabniku omogoča hiter dostop do shranjenih podatkov, poenostavlja poslovanje preko interneta ter zmanjšuje možnost zlorabe osebnih podatkov in tako skrbi za varovanje zasebnosti uporabnika. Vsi podatki na kartici so varovani z osebno številko PIN in dodatnim geslom.

Trenutno je storitev še v fazi testiranja. Banke sistema Activa bodo imetnikom pametnih kartic Activa Maestro in Activa MasterCard navedeno storitev omogočile v kratkem.

Funkcije

Kako deluje?

OneSMARTWeb sestavljata dva modula: aplikacija na pametni kartici ter odjemalska aplikacija, ki jo namestimo na osebni računalnik. Kartična aplikacija se nahaja na pametnih karticah Activa Maestro in Activa Mastercard ter omogoča enkripcijo, kompresijo in hranjenje uporabnikovih podatkov na kartici. Odjemalska aplikacija teče v okolju Windows in omogoča prikazovanje ter spreminjanje uporabnikovih podatkov, shranjenih na kartici.

OneSMARTWeb shema

Storitve pametnih kartic

PKI in Activa Kripto-Modul

Digitalna potrdila shranjena na pametni kartici Activa...

MasterCard PayPass

Odkrite udobje brezstičnega plačevanja s plačilnimi instrumenti Activa...

MasterCard SecureCode

Varno spletno nakupovanje s karticami MasterCard in Maestro...

Verified by VISA

Varno spletno nakupovanje s karticami VISA in VISA Electron...

OneSMART Web

Osebni podatki varno shranjeni na čipu pametne kartice Activa...

Prenosni čitalci

Enkratno geslo za večjo varnost na spletu...