Bilten Activa

Bilten sistema Activa je vir zanimivih informacij s področja kartičnega poslovanja znotraj bank članic sistema.

Koristno

Objavljeno: 7. januar 2009

Nagradna igra »Moja Activa z nakupi dobiva« razveselila pet srečnežev – Rast prometa plačilnih kartic sistema Activa in več izdanih debetnih kartic.


Banke članice sistema Activa so ob zaključku nagradne igre »Moja Activa z nakupi dobiva« v Supernovi v Kopru podelile pet privlačnih nagrad – avtomobilov Citroën C3 Exclusive. Ob tem so predstavile tudi rezultate najnovejše raziskave uporabe plačilnih kartic v Sloveniji. Sistem Activa ima izdanih več kot milijon plačilnih kartic, med katerimi prevladujejo s 36-odstotnim tržnim deležem, v primerjavi z izdanimi kreditnimi karticami, predvsem debetne kartice.

Podelitev ekskluzivnih nagrad ob koncu akcije je potekala v prazničnem vzdušju nakupovalnega centra Supernova v Kopru pred koncertom slovenske estradnice Rebeke Dremelj. Avtomobile sta petim srečnim nagrajencem, komitentom Nove KBM, Banke Celje in Banke Koper, podelila Robert Vrenko, direktor sektorja poslovne mreže v Banki Celje, in Dario Radešič, direktor sektorja poslovne mreže v Banki Koper in predsednik koordinacijskega odbora sistema Activa.

Eden izmed zastavljenih in hkrati doseženih ciljev akcije, ki je tudi letos naslavljala predvsem ženski del populacije, je bil spodbujanje imetnikov kartic blagovne znamke Activa, da pri plačevanju kupljenega blaga in storitev tudi pri nakupih nižjih vrednosti uporabijo plačilno kartico namesto gotovine. Potekala je v dveh krogih, v njej pa je bilo mogoče sodelovati aktivno in ne več pasivno kot leto prej – za uvrstitev v žrebanje je bilo treba izpolniti obrazec z datumi in zneski petnajstih nakupov opravljenih s katerokoli kartico iz sistema Activa.

Rezultati raziskave o uporabi plačilnih kartic v Sloveniji, ki jo je predstavil sistem Activa, kažejo, da se je med vsemi izdanimi karticami sistema Activa zvišal delež izdanih debetnih kartic s takojšnjim trganjem plačila z računa. Med vsemi karticami sistema Activa je bila najbolj uporabljana v lanskem letu kartica Activa MasterCard, na tržnem deležu pa je pridobila tudi kartica Activa Visa Electron, tako poslovna kot tista, namenjena občanom. Povečala sta se tudi obseg in delež prometa s plačilnimi karticami sistema Activa v primerjavi z lanskim letom, delež transakcij tako v sistemu Activa kot pri ostalih bankah v Sloveniji pa ostaja na enaki ravni kot leto poprej.

 Nagradni avtomobili Activa. Podelitev nagrad. Z nami je bila Rebeka Dremelj.