Nekaterih stvari se ne da kupiti. Za vse ostalo je tu MasterCard.

Activa MasterCard

Razpoložljivost

Kartico Activa MasterCard lahko dobite pri vseh bankah članicah sistema Activa.

Koristno

Zunanje povezave

Je posebna kombinirana kartica s široko domačo in mednarodno veljavo. V Sloveniji jo uporabljate kot kartico Activa na 20.000 prodajnih mestih ali kot kartico MasterCard, v tujini pa kot kartico MasterCard na prodajnih mestih po vsem svetu. Je kreditna kartica posebne vrste, saj z njo plačujete obveznosti le enkrat mesečno. Imetnikom nudimo možnost prekoračitve sredstev na osebnem računu, obenem pa so tudi nezgodno zavarovani 24 ur na dan. Imetnikom zlate kartice nudimo možnost višjih limitov pri prometu s to kartico, večjih prekoračitev sredstev na osebnem računu in dviga večjega števila čekovnih blanketov.

Poslovna Activa MasterCard

Namenjena je poslovnim ljudem, ki se pri poravnavanju različnih računov iz vsakdanjega poslovnega življenja želijo izogniti uporabi gotovine in naročilnic. Plačilo reprezentančnih, potovalnih in drugih stroškov je enostavno in diskretno, saj pri plačilu predložite le vašo poslovno kartico in z vnosom PIN-a oziroma vašim podpisom overite račun.

Uporaba

Omogoča vam nakup blaga in storitev v Sloveniji (prodajna mesta z oznako Activa ali MasterCard) in v tujini (prodajna mesta z oznako MasterCard). Z njo nakupujete v samopostrežnih trgovinah, veleblagovnicah, diskontih, butikih, specializiranih trgovinah, hotelih, kampih... Prav tako vam omogoča tudi dvig gotovine na bankomatih z oznako MasterCard v Sloveniji in tujini ob uporabi vaše osebne številke PIN in v bankah z oznako MasterCard v Sloveniji ter tujini.

Poslovanje

Obveznosti v domači in tuji valuti, ki izhajajo iz poslovanja s to kartico, poravnavate s transakcijskega računa enkrat mesečno, 8., 18. ali 28. O opravljenem prometu vas vaša banka redno obvešča po pošti v posebnem izpisku. Obveznosti v domači in tuji valuti, ki izhajajo iz poslovanja s kartico, se poravnavajo v evrih. Kartica velja 4 leta.

Kako do kartice

Če je vaša banka članica sistema Activa, izpolnite vlogo za izdajo kartice, ki jo dobite v enoti banke. Nekatere banke omogočajo naročilo kartice tudi preko interneta oziroma elektronskega bančništva. O izdaji kartice vas bo vaša banka obvestila v najkrajšem možnem času.

Dodatne funkcionalnosti kartice

Varno spletno nakupovanje z uporabo storitve SecureCode

Hranjenje osebnih podatkov z uporabo storitve OneSMARTWeb