Splošen pregled plačilnih kartic, ki jih ponujajo banke sistema Activa. Zagotovo boste našli tudi tako, ki bo zadostila vašim potrebam...

Plačilne kartice

Koristno

Sistem Activa poleg domače kartice Activa izdaja tudi vse pomembnejše mednarodne kartice, kot so Activa Maestro, Activa MasterCard, Visa in Visa Electron. Vse omenjene kartice sistema Activa odlikuje velika prepoznavnost in uporabnost v Sloveniji ter tujini. Uporabljate jih na številnih prodajnih mestih, POS terminalih, v bankah, na poštnih okencih, bankomatih in spletu.

Plačilna kartica Activa omogoča nakupe na vseh prodajnih mestih po Sloveniji, ki imajo nalepko Activa, in v slovenskih spletnih trgovinah.

Activa Maestro je večfunkcionalna mednarodna plačilna kartica. Omogoča nakup blaga in storitev na prodajnih mestih v Sloveniji in tujini, ki imajo POS terminale in nalepko Maestro, poleg nakupov pa z njo dvigujete tudi gotovino.

Activa MasterCard je kombinirana kartica, za katero je značilno, da združuje dve plačilni kartici, in sicer domačo plačilno kartico Activa in mednarodno plačilno kartico MasterCard. Namenjena je komitentom banke za plačilo blaga in storitev na prodajnih mestih Activa oziroma MasterCard v Sloveniji in na vseh prodajnih mestih MasterCard v tujini ter v svetovnih spletnih trgovinah. Omogoča tudi dvig gotovine v enotah bank in na bankomatih po svetu, ki imajo oznako MasterCard.

Activa Visa je kombinirana mednarodna plačilna kartica. Namenjena je komitentom banke za plačilo blaga in storitev na prodajnih mestih doma in v tujini ter v spletnih trgovinah, obenem pa tudi za dvig gotovine v enotah bank in na bankomatih z oznako Visa.

Plačilna kartica Activa Visa Electron omogoča varen način poslovanja preko POS terminalov in dvigovanje gotovine na bankomatih doma ter v tujini, in sicer tam, kjer je to označeno z oznako Visa Electron, Electron ali Plus.

Kartica Obrtnik je članska, bonitetna in po novem tudi plačilna. Z novo večnamensko kartico Obrtnik, ki je hkrati plačilna Activa Visa Electron, je vaše plačevanje enostavnejše. Račune v trgovini ali restavraciji plačujete v okviru razpoložljivih sredstev na kartici (predplačilna) oziroma stanja na poslovnem računu (bančna kartica).

Načini plačila

Imetniki plačilnih kartic Activa, Activa MasterCard in Visa lahko uporabljate brezobrestni zamik plačila, po sistemu "kupim zdaj - plačam kasneje", in to brez dodatnih stroškov, le enkrat mesečno, ne glede na to, koliko ste zadnji mesec kupovali.

Plačilne kartice s takojšnim plačilom Activa Maestro in Visa Electron uporabljamo izključno preko POS terminalov in na bankomatih.

Plačevanje s plačilnimi karticami pa je danes še toliko bolj privlačno, saj za plačevanje manjših zneskov ni več nobenih omejitev.

Bremenitev osebnega računa je za vse obveznosti iz teh kartic sprotna, kar vam omogoča enostavno upravljanje z vašimi finančnimi sredstvi.

Zavarovanja

Imetniki osebnih kartic sistema Activa (Activa, Activa MasterCard, Visa) ste nezgodno zavarovani pri zavarovalniški hiši AdriaticSlovenica.

Nezgodno zavarovanje se nanaša na primere, ki se zgodijo kadarkoli, kjerkoli in katerih posledice so lahko smrt ali trajna izguba splošne delovne sposobnosti. Nezgodo je treba takoj prijaviti v najbližji poslovni enoti AdriaticSlovenice.

Več informacij o pogojih zavarovanja si lahko preberete v novici Novi pogoji nezgodnega zavarovanja za imetnike plačilnih kartic Activa, Activa MasterCard in Activa Visa.