Predstavitev varne spletne trgovine za imetnike plačilnih kartic.

Informacije za imetnike kartic

Razpoložljivost

V program varne spletne trgovine so vključene vse kartice Maestro, MasterCard, Visa in Visa Electron vseh bank članic sistema Activa.

Koristno

V kolikor imate pametno plačilno kartico sistema Activa, ste le nekaj korakov oddaljeni od varnega nakupa v spletni trgovini! Od 1. julija 2008 pa je to še bolj preprosto in udobno, kot doslej.

Za varno spletno nakupovanje so bile doslej samodejno registrirane le kartice Activa Maestro. S 1. julijem 2008 pa so brez dodatne registracije v program MasterCard SecureCode™ in Verified by Visa™, vključene vse pametne kartice Activa MasterCard in Activa Visa (tudi Visa Electron).*

MasterCard SecurCode™ in Verified by Visa™ sta najsodobnejša varnostna mehanizma na področju spletnega plačevanja s plačilnimi karticam, ki jih zagotavljata največja svetovna kartična sistema, MasterCard in Visa. V spletnih trgovinah, ki so podprte z navedenima varnostnima mehanizmoma, je pri plačilu s kartico treba poleg številke vaše kartice vpisati še 8-mestno številko. Ustvarite jo s pomočjo prenosnega čitalca, s čimer potrdite avtentičnost nakupa.

Vse, kar torej potrebujete poleg vaše kartice Activa je prenosni čitalec, ki ga prejmete v vaši banki članici sistema Activa, lahko pa ga tudi kupite na spletnih straneh www.activa.si/otp.

* Registracija bo še vedno potrebna za kartice Activa MasterCard, ki jih izdajajo nove članice sistema Activa, BKS Bank, Hranilnica LON, Hranilnica Vipava in Probanka.

Pred prvim spletnim nakupom se morate registrirati v enem od programov za spletno trgovino, MasterCard SecureCode™ ali Verified by Visa™. Avtomatično so že registrirane vse kartice Maestro sistema Activa, kartice MasterCard in Visa (tudi Visa Electron) pa je potrebno registrirati na naših spletnih straneh MasterCard SecureCode in Verified by VISA.

Registracija in upravljanje kartic MasterCard in Maestro

Registracija in upravljanje kartic kartic VISA in VISA Electron

 

Postopek registracije (t.i. »Enrolment« proces)

Opozorilo: Postopek registracije kreditnih kartic je potrebno izvajati samo komitentom novih članic sistema Activa, BKS Bank, Hranilnica LON, Hranilnica Vipava in Probanka. Vse kartice ostalih bank članic so samodejno registrirane v programih MasterCard SecureCode™ in Verified by Visa™.

 • V pozdravnem zaslonu lahko preberete osnovne informacije o programu, kaj omogoča, kakšne so njegove prednosti.
 • Najprej vnesite številko kartice.
 • Preberite pogoje uporabe in izjavo o zasebnosti ter potrdite, da se z navedenim strinjate.
 • Izvedite avtentikacijo imetnika:
  vnos osebnih podatkov, ki jih izdajatelj potrebuje (telefonska številka, elektronski naslov),
  preverjanje identitete imetnika z uporabo pozivne številke (izpiše se na spletni strani) in enkratnega gesla, ustvarjenega s prenosnim čitalnikom.
 • Vpišite osebno sporočilo (Personal Greeting), ki vam bo v kasnejših korakih nakupa prek spleta potrdilo, da avtentikacijsko okno res prihaja od vaše banke.
 • Prejeli boste obvestilo o uspešni registraciji, s čimer lahko opravljate nakupe prek spleta na varen in enostaven način.

Postopek nakupa v spletni trgovini

Postopek nakupa v spletni trgovini je preprost:

 • V spletni trgovini izberete izdelek ali storitev, ki jo želite kupiti.
 • Vnesete osebne podatke, potrebne za dostavo in potrdite nakup.
 • Preusmerjeni boste na varno spletno stran, kjer vnesete podatke o vaši kartici. Prodajalec te strani in vaših podatkov ne vidi.
 • V kolikor je vaša kartica aktivirana za uporabo z mehanizmom varne avtentikacije boste preusmerjeni na spletne strani vaše banke, kjer se izvede avtentikacija z uporabo enkratnega gesla. O uspešnosti izida transakcije boste obveščeni na zaslonu.
 • Na koncu postopka prejmete račun v elektronski obliki, če spletno prodajno mesto to omogoča.

Zakaj nakupovati v spletnih trgovinah s pametnimi karticami sistema Activa

Nakupovanje v varnih spletnih trgovinah s pametnimi karticami sistema Activa se splača:

 • Ker zagotavljamo spletno nakupovanje ob upoštevanju najsodobnejših varnostnih standardov in mehanizmov.
 • Ker omogočamo spletno plačevanje z vsemi pametnimi karticami, tako kreditnimi kot debetnimi.
 • Tristranska avtentikacija, ki zajema imetnika pametne kartice, spletno prodajno mesto in banko, zagotavlja varnost in sledljivost vsakega nakupa.

Prodajna mesta, ki podpirajo 3D Secure avtentikacijo prepoznate po posebnih logotipih MasterCard SecurCode oziroma Verified by Visa.