Varni na spletu z uporabo storitev varne spletne trgovine Activa. Ponujamo vam najnaprednejše plačevanje na spletu s storitvama MasterCard SecureCode in Verified by Visa.

Varna spletna trgovina Activa

Koristno

V zadnjih nekaj letih smo bili priča silovitemu razvoju na vseh področjih našega življenja. Finančno poslovanje in potrošniške navade so se spremenile in postajajo bolj kompleksne, kot so bile še pred nekaj leti. Tudi v bančnem sektorju smo priča uvajanju novih poslovnih rešitev in tržnih kanalov, ki omogočajo višjo storilnost in lažjo mobilnost uporabnikov. Med te rešitve sodijo tudi pametne kartice in elektronske storitve.

V začetku devetdesetih let so podjetja spoznala, da lahko klasični način prodaje obogatijo na svetovnem spletu. Le-ta kupcem, ob vedno širši dostopnosti, nudi prijazen, hiter in popolnoma avtomatiziran nakup.

Tako bančne kot tudi spletne storitve temeljijo na dveh pomembnih kriterijih – varnosti in zaupanju. Ob doslednem upoštevanju obeh kriterijev, smo v sistemu Activa že leta 1999 razvili sistem spletne trgovine, ki omogoča uporabo plačilnih kartic za nakupe, opravljene prek spleta. Z njim smo prepričali več kot 80 slovenskih spletnih trgovcev.

V zadnjih letih se trend tehnološkega razvoja pri spletnem poslovanju ne ustavlja, tehnologija na področju spletnih rešitev pa je zelo napredovala. Da bi lahko sledili zahtevam sodobnega trgovca in potrošnika smo v sistemu Activa razvili novo rešitev, ki upošteva najnovejše usmeritve na področju spletnega plačevanja s plačilnimi karticami in sledi najsodobnejšim svetovnim varnostnim standardom. Sodobno zasnovana rešitev imetnikom plačilnih kartic ter spletnim prodajnim mestom zagotavlja trenutno najvišjo možno stopnjo varnosti nakupovanja prek spleta. Poleg tega pa spletnim prodajnim mestom nudi številne dodatne funkcionalnosti, ki spletno poslovanje poenostavljajo.

Sistem je razvit ob upoštevanju standarda 3D Secure CAP in deluje s pomočjo programov avtentikacije največjih kartičnih sistemov na svetu – MasterCardovega SecureCode™ in Verified by Visa™ Vise International. Obenem novi sistem podpira vse doslej uveljavljene varnostne mehanizme, kot npr. CVC in CVV kodo, ki se v obliki trimestne številka nahaja na podpisnem traku na hrbtni strani plačilne kartice.

Novi sistem poleg statičnih oziroma osnovnih elementov zaščite (številka kartice, datum veljavnosti, klasična avtorizacija) uvaja tudi dinamično preverjanje avtentičnosti vseh udeležencev v procesu spletnega nakupa (imetnika plačilne kartice, prodajnega mesta in banke). S tem v sistemu Activa potrjujemo vodilno vlogo tehnološkega inovatorja varnih, preprostih in prijaznih načinov uporabe plačilnih kartic, ki vključuje tudi nakupe, opravljene prek spleta.