Za varnost vašega kartičnega poslovanja poskrbita čip in PIN...

Moj čip in PIN za imetnike kartic

Vsebina

Za vas smo pripravili kratek pregled plačilnih kartic, ki jih izdajajo banke sistema Activa. Informacije so vezane predvsem na uporabo čipa in PIN-a kartice. Za podrobnejšo predstavitev posamezne vrste kartice obiščite stran Plačilne kartice Activa.

Activa Maestro

Debetna kartica Activa Maestro je najbolj razširjena kartica v družini Activa. Prejme jo vsak imetnik transakcijskega računa pri banki oziroma njegov pooblaščenec.

Kartice Activa Mastro so se že v preteklosti na večjem delu mreže POS terminalov sprejemale z uporabo PIN kode, prav tako tudi na mreži bančnih avtomatov doma in v tujini. Sprememb pri poslovanju z debetno Activa Maestro kartico zato ni.

Uporaba Active Maestro na ročnih prodajnih mestih ni možna in tudi v prihodnje ne bo mogoča.

Opozarjamo vas zgolj na dejstvo, da tako v Sloveniji kot tujini pri uporabi na POS terminalu uporabljate enako PIN kodo, kot jo uporabljate na bančnih avtomatih.

Več informacij o kartici Activa Maestro

Activa MasterCard

Kreditna kartica Activa MasterCard se je doslej na prodajnih mestih sprejemala izključno s podpisom na potrdilu o nakupu (t. i. POS slip) ali s podpisom na ročnem slipu (t. i. ročni imprinter).

Na bančnih avtomatih doma in v tujini ter na prodajnih mestih za dvig gotovine (Cash Advance) je bilo že v preteklosti potrebno uporabljati PIN kodo, ki ste jo prejeli ob izdaji kartice.

Zavedamo se, da PIN kode zaradi občasne uporabe imetniki pogosto ne poznate, zato smo se banke sistema Activa odločile, da vam ob zamenjavi kartice s pametno kartico Activo MasterCard izdamo novo PIN kodo. Prosimo vas, da si to kodo zapomnite.

V kolikor se boste kadarkoli znašli v situaciji, da se PIN kode ne boste spomnili, vam svetujemo, da uporabite kartico Activa Maestro, ki jo uporabljate pogosteje in si zato PIN kodo tudi laže zapomnite. V primeru težav se lahko vedno obrnete na svojo matično banko.

Več informacij o kartici Activa MasterCard

Activa Visa

Tudi kreditna kartica Activa Visa se je doslej na prodajnih mestih sprejemala izključno s podpisom na potrdilu o nakupu (t. i. POS slip) ali podpisom na ročnem slipu (t. i. ročni imprinter).

Tako na bančnih avtomatih doma in v tujini kot na prodajnih mestih za dvig gotovine (Cash Advance) je bilo že v preteklosti potrebno uporabljati PIN kodo, ki ste jo prejeli ob izdaji kartice.

In ker velja podobno kot pri ostalih kreditnih karticah, smo se zaradi morebitnih težav banke sistema Activa odločile, da vam ob zamenjavi kartice s pametno kartico Activo Visa izdamo novo PIN kodo. Prosimo vas, da si to kodo zapomnite.

V kolikor se boste kadarkoli znašli v situaciji, da se PIN kode ne boste spomnili, vam svetujemo, da uporabite kartico Activa Maestro, ki jo uporabljate pogosteje in si zato PIN kodo tudi laže zapomnite. V primeru težav se lahko vedno obrnete na svojo matično banko.

Več informacij o kartici Activa Visa

Activa Visa Electron

Debetna kartica Activa Visa Electron je elektronska plačilna kartica, ki se sprejema zgolj na domačih in tujih prodajnih mestih, opremljenih z elektronsko POS napravo ter na bančnih avtomatih.

Do sedaj so se kartice Activa Visa Electron sprejemale različno, pri čemer je bil v ospredju način sprejema s podpisom na potrdilu o nakupu (slip iz POS terminala). V prihodnje bo potrebno pri uporabi debetne Active Vise Electron na prodajnih mestih, opremljenih s čipno tehnologijo, pristnost imetnika potrjevati z uporabi PIN kode.

Na bančnih avtomatih se je že v preteklosti zahtevala uporaba PIN kode in tako bo tudi v prihodnje.

Več informacij o kartici Activa Visa Electron

Več informacij o kartici Activa Visa Electron - Obrtnik OZS

Activa

Activa je domača kreditna kartica, ki se sprejema na prodajnih mestih po Sloveniji. Kartica trenutno še vedno obstaja zgolj v različici z magnetno stezo in se sprejema s podpisom na potrdilo o nakupu.

Več informacij o kartici Activa