Za varnost vašega kartičnega poslovanja poskrbita čip in PIN...

Moj čip in PIN za imetnike kartic

Vsebina

Uporaba čipa in PINa na bančnem avtomatu

Na bančnih avtomatih doma in v tujini ste ob uporabi plačilnih kartic iz družine Activa morali uporabljati PIN kodo tudi v preteklosti. Slednje je veljalo tako za kreditne kartice MasterCard in Visa, kot tudi debetne kartice Maestro in Visa Electron. Domače kreditne kartice Activa se na bančnih avtomatih niso uporabljale.

Poslovanje na bančnih avtomatih se tako ne bo v ničemer spremenilo, kljub temu da bodo tudi bančni avtomati prilagojeni za sprejemanje pametnih kartic s čipom.

Uporaba čipa in PINa na prenosnem čitalcu

Prenosni čitalec Potrjevanje pristnosti z uporabo PIN kode in pametne kartice na prenosnih čitalcih za varno uporabo bančnih storitev in v elektronski trgovini je dokaj nov način avtentikacije. Sistem Activa to novost uvaja med prvimi na svetu, časovno uvajanje te storitve pa bo različno, odvisno od vsake posamezne banke znotraj sistema.

Sistem Activa s tem načinom skrbi za najvišjo možno varnost njenih komitentov, uporaba le-tega pa je izjemno preprosta. Uporabnik v prenosni čitalec vstavi svojo pametno plačilno kartico in vtipka osebno številko PIN, na podlagi katere čitalec ustvari naključno 8-mestno številko, s katero se imetnik kartice predstavi spletni banki ali opravi nakup v spletni trgovini.